Een moeder van 4 spreekt over verschillende Yaro wevingen

Ik werd uitgenodigd om iets te schrijven over de verschillende yaro wevingen. Ik zal proberen om niet teveel in te gaan op gedetailleerde draag kwaliteiten van elke weving apart vanwege de vele factoren die ze beïnvloeden (patroon, dikte, materialen, enz.) maar in plaats daarvan enkel mijn ervaringen met hen te beschrijven. 

Yaro heeft ons met veel wevingen “verwend” en blijft ons verrassen met meer! Op dit moment hebben we de reguliere meest voorkomende wevingen, de Contra, de Ultra, de Duo, de Trio, de Trinity , de Waffle en de Puffy. De naam van de weving wordt meestal genoemd in de naam van de draagdoek. Als je een van deze namen niet vindt, is de draagdoek geweven in de normale one weft weving. 

De meest voorkomende weving in de House-collectie en de weving van de eerste geproduceerde Yaro’s is de one weft oftewel normale weving. Dit is over het algemeen de meest voorkomende weving in draagdoeken: het heeft één warp en één weft, het is meestal dun of middelmatig dik en je kunt er straks en secuur mee knopen zodat het zal aanvoelen als een tweede huid. Het is een veelzijdige weving en uitermate geschikt om mee te beginnen als je wilt gaan babydragen. Voor baby's vind ik ze in elke maat geschikt en draag ik ze met plezier, en voor zwaardere / oudere kinderen heb ik de neiging om de langere maten meer geschikt te vinden om meerlagige knopen mee te doen. Ter referentie, binnen deze weving hebben we de variatie van gebroken keper: de weving van de Yaro Newborn en de Broken Twill 33.

De tweede en derde meest voorkomende weving onder de releases van Yaro zijn naar mijn mening de tweeling Ultra en Contra. Ik weet niet precies wat het verschil is, ik denk dat ze erg op elkaar lijken qua draag kwaliteiten. Het zijn eenvoudige dubbele doeken of eenvoudige pocket wevingen. Als u de stof tussen uw vingers trekt, kunt u de twee lagen van elkaar scheiden tot het patroon deze pockets “sluit”. Het zijn zachte en vergevingsgezinde draagdoeken, goed in elke maat. Sommige zijn relatief dun en ik zou ze prima kunnen gebruiken met kleine baby's, sommige zijn dikker en tenzij ze goed worden gebruikt of een zachte vezel hebben, niet mijn eerste keuze voor pasgeborenen. Er is enige variatie in de ruimte tussen de vezels tussen de releases, maar ik beschouw het als een luchtig weefsel - vooral in vergelijking met de gewone weving, one weft.

draagdoek yaro ultra contra

Duo weave is in feite de gewone one weft weving met een extra inslag: één warp, twee wefts. Het is relatief dicht geweven, maar sommige patronen zijn luchtiger zijn dan andere. Het voelt als een upgrade van het gewone weefsel: sterker, cushier, vergevingsgezind. Het is heel veelzijdig weving! Dunnere draagdoeken met zijdezachte, gladde vezels kunnen zeker geweldig zijn, zelfs voor pasgeborenen. De dikkere zijn prettige ruck-wraps, zelfs voor zwaardere baby's of zelfs in meerlaagse draagmanieren.

yaro woven wrap duo weave

Er zijn drie recente  wevingen die nog niet veel releases hebben en die ik nog niet in veel maten en patronen heb onderzocht. Een daarvan is Trio weave met drie wefts. Het is een compacte weving met veel draagkracht! Het doet me een beetje denken aan de Duo, maar voelt nog sterker aan. De andere is Trinity, een geavanceerde dubbele stof en een geavanceerde soort pocket weave. Trinity heeft twee warps en twee wefts die kleine, regelmatig verdeelde "luchtzakken" vormen door de draagdoek. Het is een beetje springerig met veel rek, luchtig en zacht! Wanneer je met een Trinity knoopt en strak tegen je aan trekt, 'omhelst' de draagdoek je en sluit nauw aan. De derde is het wafelpatroon dat, zoals de naam al doet vermoeden, een gelijkmatige 3D-structuur heeft die resulteert in sponsachtige, donzige en vergevingsgezinde wraps.

Het meest herkenbare kenmerk van de Puffy weving is de zeer dikke inslagdraad ( weft ). Dit zijn draagdoeken met een hoog gram per vierkante meter (g / m2), maar laat u niet misleiden door die hoge getallen: in de juiste materiaalmix, blend, kan zelfs een Puffy een pasgeboren baby comfortabel dragen. Deze draagdoeken hebben de neiging om als  een  wolkje op je schouders te voelen, ze knopen vergevingsgezind en de meeste van hen kunnen die ultieme metgezel zijn die je gebruikt als je wilt dat de draagdoek het gewicht van het kind / de kinderen voor je draagt.

yaro puffy weave

Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen dat ik een favoriete Yaro-weving heb. Ze zijn allemaal uniek en hebben allemaal een plekje in mijn draaghart. Ze passen bij verschillende behoeften, verschillende voorkeuren, verschillende stemmingen, verschillende stadia van mijn draag reis. Eén weving gecombineerd met één bepaalde vezel kan een draag ervaring bieden die totaal anders is dan dezelfde weving gecombineerd met een andere vezel. Het is elke keer weer een spannende ontdekking!

Guest blog post geschreven door Mariana Balreira